63

Almere derde plaats MKB-vriendelijkste gemeenten

In de verkiezing MKB-vriendelijkste gemeenten van Nederland is Almere dit jaar op plek drie geëindigd. Dat heeft MKB-Nederland donderdag bekendgemaakt. Ondernemers van midden- en kleinbedrijven (mkb) uit het hele land gaven in een onderzoek hun mening over de dienstverlening van hun lokale overheid. Het landelijke tevredenheidscijfer is dit jaar een 7. Almere krijgt een 7,7.

Ondernemers konden voor de verkiezing laten weten hoe tevreden ze zijn over de lokale overheid, het imago van de gemeente, communicatie en beleid, de lokale lasten en de voorzieningen in de gemeente. De verkiezing moet gemeenten een prikkel geven om actief aan de slag te gaan met het mkb-beleid. Volgens MKB-Nederland waren de ondernemers dit jaar positiever dan bij de vorige editie in 2019. Toen was het gemiddelde cijfer voor de lokale overheid een 6,7. De organisatie schrijft het hogere cijfer toe aan de verbeterde dienstverlening in coronatijd.

Volgens MKB-Nederland merken ondernemers dat gemeenten in coronatijd met hen meedenken. Dan gaat het onder meer om versoepeling van de vergunningverlening, de verruiming van terrassen en het schrappen van heffingen voor getroffen ondernemers. In de verkiezing van dit jaar vallen de grote steden op. Volgens MKB-Nederland zouden de steden mogelijk een hogere notering hebben gekregen, omdat daar in coronatijd veel is geïnvesteerd in de dienstverlening voor bedrijven.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant