38

Floriade mag van rechter kabelbaan openen

De kabelbaan op het Floriadeterrein in Almere mag per direct in gebruik worden genomen. Dat heeft de rechtbank in Utrecht zojuist bekendgemaakt. Een inwoner van Almere wilde voorkomen dat de baan open zou gaan, omdat hij van mening is dat de procedures niet fatsoenlijk zijn gevolgd. Hij voerde de zaak ook namens zijn vrouw.

Het oordeel van de rechter is dat de gemeente Almere de vergunning die er ligt wel degelijk mocht afgeven. Wel wordt vastgesteld dat van de juiste volgorde is afgeweken. De baan is gebouwd voordat de vergunning werd verleend. “En dat is niet de bedoeling,” zo luidt de boodschap van de rechtbank.

Toch hoeft dat niet te leiden tot het afbreken van de kabelbaan. Achteraf verleende de gemeente namelijk alsnog de juiste papieren. “In deze zaak wordt beoordeeld of die vergunning in stand kan blijven. De voorgeschiedenis is daardoor niet meer relevant. De voorzieningenrechter oordeelt dat de juiste procedure is gevolgd en de kabelbaan binnen een goede ruimtelijke ordening past.”

De Floriade heeft nog niet gereageerd op het nieuws, maar gaf vorige week tijdens de zitting aan de baan komende zaterdag voor het eerst te willen openen voor bezoekers.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant