41

Almeerse jongeren mogen meedenken over opknappen skatebaan Beatrixpark

De gemeente Almere meldt dat de skatebaan in het Beatrixpark wordt opgeknapt. Uit een inspectie is gebleken dat het skatepark in Almere Stad niet meer aan de veiligheidseisen voldoet. Organisatie SkateOn gaat het ontwerp voor de nieuwe skatebaan maken en de jongeren die de skatebaan gebruiken mogen meedenken over het ontwerp.

Na de zomervakantie moet het ontwerp af zijn, want het is de bedoeling dat de nieuwe skatebaan begin volgend jaar klaar is. Het is op dit moment niet mogelijk om te skaten op de huidige baan, omdat de skatepits volgestort zijn met zand. Het skatepark bestaat uit twee delen die worden gescheiden door een fietspad. Het kleine deel daarvan wordt een ‘groene zone’ waardoor het niet meer mogelijk is om daar te skaten. Er komt een stuk gras dat gebruikt kan worden voor picknicken. In het andere deel komen nieuwe plekken om te skaten en het nu nog donker fietspad is straks verlicht.

SkateOn heeft in Almere ook de ontwerpen gemaakt voor SkatePlaza in Almere Stad, Top 40 Plein in Almere Muziekwijk en Skatepark Evenaar in Almere Buiten.

 

Dit vind je misschien ook interessant