84

Wereldberoemd pianotrio wil ‘thuisstad’ Almere inspireren tijdens dertigjarig bestaan

‘’Met onze internationale uitstraling willen we iets doen voor onze stad’’ vertelt pianist Thomas Herrmann trots. Het Almeerse Erasmus Trio waar hij deel van uitmaakt viert dit jaar haar dertigjarig bestaan met een landelijke jubileumtour. De tour bestaat uit een samengesteld programma van bijzondere muziekstukken die ze de afgelopen dertig jaar hebben gespeeld. De muziekformatie staat bekend als het toonaangevende pianotrio van Europa en treedt op over de hele wereld. Toch willen ze juist in Almere iets betekenen op cultuur gebied.

‘’Wij presteren al dertig jaar op hoog niveau in landen zoals China, Zuid-Afrika, Marokko, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Maar we willen juist in Almere wat neerzetten. Er valt ook nog heel veel te doen op cultureel gebied en daarom hebben we onze eigen concertzaal gecreëerd. Door zelf concerten te organiseren en jonge Almeerse artiesten een podium te bieden, kunnen er nieuwe samenwerkingen ontstaan. Daarmee is het cirkeltje weer rond’’.

Terug op Almeers podium
Afgelopen zaterdag stond het Erasmus Trio op het podium van De Goede Rede in Almere-Haven tijdens het Festival Musique. Het evenement geeft een voorproefje van wat Almeerders kunnen verwachten op het gebied van klassieke muziek. Het trio trad al regelmatig op tijdens De Goede Rede concerten en kon volgens de organisatie ook nu niet ontbreken.

‘’Dat ze uitgerekend in hun jubileumjaar hier wilden komen optreden is natuurlijk geweldig!’’ aldus organisator Wilma Hartsuiker. In het speciaal samengesteld programma speelde het trio dansen van meerdere componisten uit verschillende landen, van Oekraïne tot Argentinië. Naast Thomas Hermann bestaat Erasmus uit violist Vera Laporeva en cellist Xiaojia Xu.

Wil je weten hoe het Erasmus Trio klinkt? Bekijk dan hun live optreden tijdens de uitzending ‘De Klassieken’ op NPO Radio 4.

 

Dit vind je misschien ook interessant