64

Volgende week duidelijk of festival Zand in Almere doorgaat

Uiterlijk volgende week wordt duidelijk of Almeerders kunnen gaan dansen tijdens festival Zand. Door de huidige coronamaatregelen is het onduidelijk of het festival op 21 augustus door kan gaan. Organisator Tribe laat weten dat er nog veel onduidelijkheid is over het komende festivalseizoen.

Door de maatregelen is het voor evenementen verplicht om een zitplaats te hebben op 1,5 meter. Vrij rondlopen op het strand tijdens het festival zou met de nu geldende regels dus niet kunnen.

Wachten op Den Haag

Het festival trekt normaal gesproken rond de 25 duizend bezoekers. “We zijn aan het onderzoeken wat de gevolgen zijn van de besluiten van de overheid. Het is nu nog te kort door de bocht om te zeggen of ZAND wel of niet door kan gaan. Er is vandaag overleg in Den Haag met festivalorganisaties uit het hele land om te kijken wat er mogelijk is.”

De organisatie hoopt op korte termijn antwoorden te krijgen vanuit Den Haag. “Je kunt niet zeggen dat we pas op 13 augustus ( de dag dat de huidige maatregelen aflopen, red.) gaan kijken wat de stand van zaken is. Want als er vanuit Den Haag voor 13 augustus geen info komt, dan is het hele festivalseizoen eigenlijk al over.”

Tijdens het jaarlijkse festival op het strand van Almere zouden dit jaar onder meer latinzanger Rolf Sanchez en de band Krezip optreden. Vorig jaar werd Zand door corona afgelast.

Dit vind je misschien ook interessant