59

Burgemeester Franc Weerwind wil vaart achter plan IJmeerverbinding

Burgemeester Franc Weerwind vindt dat het nieuwe kabinet straks een besluit moet nemen over de IJmeerverbinding tussen Almere en Amsterdam. Volgens Weerwind moet het onderwerp al aan de formatietafel worden meegenomen.

Almere wil een bijdrage leveren om de woningnood terug te dringen. Het plan is om in Almere Pampus 50.000 woningen te bouwen, maar dat gaat niet van start zolang er geen verbinding is. Het idee voor een IJmeerverbinding ligt er al jaren, Weerwind vindt het hoogtijd om vaart achter het plan te zetten.

De burgemeester liet tijdens een bezoek van Bouwend Nederland, de vereniging van bouw-en infrabedrijven, weten dat het nu zaak is om door te pakken; “het huiswerk is gedaan.” Maxime Verhagen van Bouwend Nederland is het hiermee eens: “er is een actieve rol van het Rijk nodig op de woningmarkt. Hierbij is in het nieuwe kabinet een regierol weggelegd voor een minister voor Wonen en Ruimtelijke Ordening.” laat Verhagen weten op de website van Bouwend Nederland.

Weerwind vindt voor het bouwen van nieuwe woningen niet alleen kwantiteit belangrijk maar ook kwaliteit. “Hier kunnen we in de praktijk laten zien hoe de duurzame stedenbouw van de toekomst eruit gaat zien.”

Dit vind je misschien ook interessant