Er moeten Marker Wadden komen voor de kust van Almere, dat is de wens van de Almeerse VVD. Geïnspireerd op de aangemaakte eilanden bij Lelystad hoopt de VVD dat de wadden ook in Almere werkelijkheid zullen worden.

De bouw van de nieuwe woonwijk Almere Pampus wordt zonder wadden lastig denkt het raadslid. “We kunnen wel willen bouwen, maar als je alleen bouwt krijg je Amsterdam; volgepakt. Als Almeerders dat leuk hadden gevonden, hadden ze wel in Amsterdam gewoond.”

Volgens raadslid Mark de Kuster zou het aanleggen van Almeerse Marker Wadden meerdere positieve gevolgen hebben. “In Almere heb je de natuur echt binnen handbereik. We gaan natuurlijk Almere Pampus ontwikkelen, hoe gaaf is het dan dat we ook echt unieke natuur creëren.”

Proefballon

Het plan voor de wadden is nog een proefballon. “In de gemeenteraad hebben we het nu over het toekomstbeeld voor Almere. De vraag is wat voor een stad we dan zien, wij denken dat de markerwadden daar heel mooi inpassen.

De oorspronkelijke markerwadden bij Lelystad hebben de afgelopen jaren voor een toename in de biodiversiteit gezorgd. De Marker Wadden zijn onderdeel van het Nationaal Park Nieuw land. Het hoofdeiland is per veerboot te bezoeken.

Comments are closed.