Het nieuwe gebouw aan het Baltimoreplein in Almere Buiten wordt een hotel van de keten Holiday Inn Express. Het hotel heeft 160 kamers en gaat begin augustus open. Het is daarmee het eerste hotel in Almere Buiten. Met de komst van het hotel moet het Baltimoreplein meer uitstraling krijgen. Al jaren steggelt de gemeente met dit plekje.

Het hotel richt zich op millennials, vertelt Cherryl de Vries van Holiday Inn Express. De benedenverdieping is ingericht als een grote open ruimte. Er is een bar, restaurant en er zijn werkplekken voor zakenmensen. Volgens De Vries zijn de gezamenlijke ruimtes belangrijker aan het worden dan de hotelkamers.

De kamers in het hotel zijn daarom redelijk hetzelfde opgebouwd. Volgens De Vries zijn er vier elementen die een hotelkamer nodig heeft: een goed bed, een warme douche, het moet schoon zijn en er moet wifi zijn. Aan meer luxe hechten millenials niet, socializen gebeurt dan ook in de bar en in het restaurant.

Meer uitstraling
Het lukte de gemeente maar niet om het Baltimoreplein gezellig te maken. Mede door de komst van het hotel moet er wat meer leven in de brouwerij komen. Het hotel wil in ieder geval gaan samenwerken met het tegenover gelegen Cultuurhuis. Het terras bij het hotel is ook voor de Buitenaren toegankelijk en niet alleen voor hotelgasten.

De hotelmarkt in Almere Stad is volgens De Vries van Holiday Inn Express al verzadigd. Almere Buiten biedt daarom mogelijkheden. Er zijn veel parkeerplekken en met de trein ben je zo in Lelystad en Amsterdam. Almere Buiten is dan een ‘hub’ om andere plekken makkelijk te bezoeken.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Comments are closed.