59

Weerwind gaat helpen bij komst Amsterdams slavernijmuseum

Burgemeester Franc Weerwind wordt de voorzitter van de adviescommissie van het toekomstige Slavernij museum in Amsterdam.

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, heeft tijdens de Keti Koti herdenking haar officiële excuses aangeboden voor de slavernij geschiedenis van de stad. De volgende stap van excuses komt in de vorm van een museum. Franc Weerwind zal als voorzitter de commissie leiden die ervoor gaat zorgen dat het museum er daadwerkelijk komt.

Wanneer het nationale museum komt is nog niet bekend. Bij voorkeur komt het gebouw straks op de noordelijke IJ-oever in Amsterdam Noord. Dat staat in het bijna drie ton kostende onderzoeksrapport dat in mei gepresenteerd werd. Daarin werden de voorwaarden voor zo’n museum beschreven.

De nieuwe nevenfunctie van Weerwind is volgens het college van burgemeester en wethouders niet in strijd met zijn functie als burgemeester. Weerwind zal zo’n twintig uur werkzaam zijn als voorzitter en krijgt daar een vergoeding van 313 euro voor.

Dit vind je misschien ook interessant