163

Rijen om nieuwe Lidl in te komen

Bij de nieuwe Lidl in Almere is het heel druk. Mensen staan in de rij op de parkeerplaats van de supermarkt om binnen te komen. “En dan heb  je de rij voor de kassa nog niet gezien”, zegt een bezoeker van de winkel.

De supermarkt ging vandaag voor het eerst open. De winkel is duurzaam en zegt volledig energie neutraal te zijn door onder meer het gebruik van zonnepanelen. De Lidl staat op de rand van de duurzame wijk Oosterwold, daarom moet de keten ook voldoen aan de regels van dat gebied. De winkel verbouwt olifantsgras.

De avond voor de opening ging het mis bij de nieuwe supermarkt. Een bestelwagen reed zich klem tegen de nieuwe gevel.

Lidl heeft vanuit de gemeente Almere een subsidie van 20 duizend euro gekregen voor de bouw van de nieuwe supermarkt in Oosterwold. Die subsidie werd gegeven aan bedrijven die zich bezig houden met duurzaam en circulair ondernemen. Eerder schreef 1Almere over twee andere projecten die deze subsidie hebben ontvangen.

Door de opening van de nieuwe sluit de vestiging van de Lidl in de Blekerstraat in het stadscentrum per vandaag. Er komen nog meer verhuizingen en sluitingen aan van de supermarkt. Ook de vestiging aan het Saffraanplein gaat dicht en wordt verplaatst naar de rand van de Kruidenwijk. Ook daar wordt een nieuwe supermarkt gebouwd of dat ook een Lidl Zero wordt zoals in Oosterwold is niet bekend.

Dit vind je misschien ook interessant