56

Belgen bouwen zorglandgoed in Oosterwold  

Er komt een zorglandgoed in Oosterwold. In drie panden zullen 40 ouderen met dementie en 12 jongeren met een verstandelijke beperking komen te wonen. De bouw start eind dit jaar.

Bij oplevering, eind 2022, is de bezetting al bijna maximaal, zo zegt de Belgische vastgoedeigenaar Aedifica. “Normaal duurt het even voordat een project op volle capaciteit draait. In dit geval kunnen we bevestigen dat er een grote bezetting zal zijn. Dat is best wel bijzonder. Dus je kunt er vanuit gaan dat er al veel interesse is om hier te komen wonen.”

Het wooncomplex zal worden uitgebaat door Amado Zorg en Stichting Pinahuis. Zij richten zich respectievelijk op de zorg voor ouderen met dementie en jongeren met een verstandelijke beperking. De jongeren kunnen activiteiten doen in een moestuin en gaan maaltijden bereiden voor een nog te bouwen theehuis.

Het project heeft de naam “De VolderStaete” gekregen en komt aan de Burchard de Volderstraat, vernoemd naar een hoogleraar filosofie uit de zeventiende eeuw.

Dit vind je misschien ook interessant