56

Almeerders vol inspiratie voor nieuwe havenkom: ‘Laat een Surinaamse brassband komen’

Fitnessapparaten, een leugenbankje voor ‘oude vissers’ of een sloeproeiwedstrijd. Het zijn zomaar een aantal van de ideeën die Almeerders hebben ingediend om de havenkom in Almere Haven bruisender te maken.

De havenkom wordt tot en met oktober flink gerenoveerd. Inwoners worden betrokken bij de renovatie en konden ideeën insturen voor de nieuwe kom. Een aantal van de gedachtespinsels van de inwoners:

  1. “Muziek op de kade door een piano die door iedereen bespeeld kan worden, of een gitaar, waardoor bijvoorbeeld flashmobs de aandacht trekken van voorbijgangers en het havenpubliek.”
  2. “Een dansplek. Een ruimte waar gedanst kan worden. Ik denk hier bij aan een gladde stenen vloer waar salsa ,tango of een andere dans kan worden gedanst. Het liefst nog met een overkapping of prieel.”
  3. “Zet het leugenbankje bij de vissersboten en vraag vissers  af en toe om daar hun sterke verhalen te vertellen.”
  4. “Een Surinaamse brassband met danseressen in de Havenkom. Dat is voor herhaling vatbaar.”
  5. “Groen lint richting Floriade en ook fietsroutes er aan vast plakken.”

Wethouder Hilde van Garderen is blij met de diversiteit aan ideeën. “Er waren een heleboel verschillende ideeën. Deze renovatie van de havenkom heeft te maken met stedelijke vernieuwing. We zetten in op de havenkom, dat is fantastisch aangepakt, maar dat zijn stenen. Vervolgens wil je het ook feestelijk maken.”

Volgens de wethouder wordt er in september gekeken hoe er vorm gegeven zal worden aan de ideeën.  Inwoners van het stadsdeel mogen tijdens een vergadering stemmen op drie ideeën die zij het leukst vinden. “De mensen mogen zelf beslissen welke ideeën zij uitgewerkt willen zien en daar komen we daarna op terug.”

De volledige lijst met ideeën van Almeerders voor de vernieuwde Havenkom is te vinden via deze link. De verbouwing van de Havenkom duurt tot ten minste oktober dit jaar.

Dit vind je misschien ook interessant