53

Festival zorgt voor verbinding in Haven

De eerste editie van Enter Almere Haven zorgde dit weekend voor verbinding tussen de inwoners van het stadsdeel. Het programma van het nieuwe festival is door inwoners zelf samengesteld. Zaterdag en zondag vonden op verschillende locaties in Haven muziek-, dans- en theatervoorstellingen plaats.

Met zo’n 25 acts en kunstprojecten was het een vol weekeinde. Een van de meeste opvallende acts was de deur-tot-deur parade. Straatorkest ACCU Fanfare en de kunstenaars van Pretvormer trokken drie keer door de wijken van Haven en brachten op die manier kunst tot bij de voordeur.

Piramide van bamboe
In de Havenkom was Bamboestiek de blikvanger, een door Antoon Versteegde bedachte piramide van bamboe. In de piramide hingen potten met daarin luidsprekers, waaruit reeksen van getallen in verschillende talen klonken. “Dertig Almeerders hebben er aan mee gewerkt”, legt Job Kühlkamp. “Tien inwoners hebben in tien talen de tafels van tien ingesproken, twintig anderen bouwden vrijdag mee aan de piramide zelf.”

Kunst in vele handen
Kühlkamp en zijn collega’s van Corrosia Theater, Expo & Film begeleidden de buurtbewoners bij het organiseren van het festival. “Met Enter wilden we kunst in vele handen leggen”, aldus Kühlkamp. “Zoveel mogelijk mensen moesten kunnen meedoen en we wilden zoveel mogelijk mensen bereiken.” Volgens hem is de eerste editie van Enter Almere Haven geslaagd. “Dat zit hem in deze twee dagen en ook zeker in de voorbereiding. Door het festival zijn zoveel contacten gelegd en kruisbestuivingen tussen de wijken ontstaan dat ik dat echt wel durf te zeggen.”

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant