54

Groenten uit Oosterwold liggen in supermarkt

De eerste groenten die gekweekt zijn in Almere Oosterwold liggen sinds donderdagochtend in de supermarkt. De coöperatie stadslandbouw Oosterwold werkt hierbij samen met Plus-supermarkt De Greef in Almere Buiten.

Bosuitjes, sperziebonen en andijvie, in het schap liggen groenten geteeld door een aantal stadslandbouwers. In eerste instantie duurt de samenwerking een jaar. “We zijn heel blij dat we hier staan. Nu is het zaak om het verder uit te bouwen”, vertelt Jan-Albert Blauw namens de coöperatie. Om de kwaliteit te behouden, wordt er samengewerkt met de Wageningen Universiteit. “We houden ook met elkaar bij dat we op dezelfde manier telen en dat het op een goede wijze gebeurt”, legt Blauw uit.

Voor de Plus past de samenwerking in de strategie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. In de komende maanden wil de coöperatie naar meer supermarkten uitbreiden. Blauw: “Het doel is om op termijn tien procent van het voedselmandje van Almere te vullen.”

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant