27

Almeerders halen ruim drieduizend euro op voor hulp aan Suriname

Er is 3226,30 euro opgehaald voor de inzamelingsactie voor Suriname. Burgemeester Franc Weerwind maakte donderdagmiddag het bedrag bekend. De inzamelingsactie werd georganiseerd door twee Almeerse ondernemers, die hun ‘thuisland’ Suriname willen helpen. Het land is zwaar getroffen door Corona en er is een groot tekort aan medisch personeel en medicijnen. Met het geld van de inzamelingsactie worden medicijnen gedoneerd aan ziekenhuizen, kerken en tehuizen in Suriname.

Harold Deekman, eigenaar van sportschool Fightmasters, werkte voor deze actie samen met Roquillo Muntslag, eigenaar van Adviesbureau ROQ Consulting. Tot 30 juni konden Almeerders paracetamol, vitaminepillen en geld doneren. De ondernemers besloten in actie te komen nadat er code zwart werd afgegeven voor de ziekenhuizen in Suriname.

Deekman en Muntslag waren zichtbaar geëmotioneerd. ”We zijn alle mensen die hebben bijgedragen ontzettend dankbaar. Zonder hun hulp hadden we dit nooit voor elkaar gekregen. Hieruit blijkt maar dat we ‘one people’ zijn.”

 

Dit vind je misschien ook interessant