De WTC toren in Almere zal komende zondag verlicht worden in de regenboogkleuren. Het is een statement van de WTC organisatie en de ondernemers van het stadscentrum tegen een nieuwe en omstreden wet in Hongarije. De Hongaren willen  het ‘promoten’ van homoseksualiteit en geslachtsverandering tegengaan. Heel veel organisaties en landen keren zich fel tegen de Hongaarse wet. Daarbij komt dat het Nederlands elftal komende zondag in Hongarije de volgende ronde speelt bij het EK voetbal tegen Tsjechië.
Directeur Martin Ort van de Almeerse ondernemers verenging nam het initiatief: “We zijn er voor iedereen en het uitsluiten van groepen of mensen hebben we een hekel aan. Het WTC is sinds afgelopen maandag ook verlicht als vaccinatie thermometer. Die lampen worden nu voor 24 uur omgeprogrammeerd zodat er een enorme regenboog van 120 meter hoog ontstaat. Maandagmiddag is het weer de vaccinatie thermometer”. De regenboogkleuren staan voor de homobeweging in de wereld. In heel veel landen en plaatsen zijn er regenboogacties en ook grote bedrijven kleuren hun logo’s in de regenboog om de LHBT gemeenschap te steunen.

Hongarije heeft met de ingevoerde wet heel veel kritiek over zich heen gekregen. Donderdagnacht verzocht demissionair minister president Mark Rutte, Hongarije om de vertrek procedure uit de EU op te starten. Rutte vindt dat het land geen deel meer kan uit maken van de EU.

 

Comments are closed.