31

Locatie nieuwe gebouw Hogeschool Windesheim is bekend

Donderdagavond heeft een meerderheid van de gemeenteraad de nieuwe locatie gekozen. De keuze viel op het parkeerterrein tussen het Flevoziekenhuis en de Hospitaalgarage. Volgens onder andere collegepartij Leefbaar Almere kan de school op die locatie een belangrijke impuls geven aan de zuidkant van het stadshart. De gemeenteraad moet nog wel officieel een besluit nemen, maar het is de bedoeling dat het nieuwe schoolgebouw in 2025 er staat.

Donderdagavond leek er een einde te zijn gekomen aan de langdurige discussies over Windesheim. Het college van Burgemeester en Wethouders wilde de school liever bouwen op de plek waar nu De Voetnoot zit. Na het debat van donderdag lijkt de voorkeur van het college van de baan. Toch is wethouder Maaike Veeningen (D66) niet ontevreden over de plek aan het Weerwater. Volgens haar biedt die ook vele kansen. Op de nieuwe locatie komt de school met daarbij een campus van 1250 studentenwoningen.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

 

Dit vind je misschien ook interessant