50

Bier van vlierbloesem uit de Oostvaardersplassen

Het getrouwde stel Raymond en Anneke maakt samen Almeers bier. Met hun brouwerij Stijl experimenteren zij met producten die te vinden zijn in de regio. “Wij hebben een bier gebrouwen van vlierbloesem uit de Oostvaardersplassen.”

Het brouwen van bier begon voor de Almeerders als een hobby. Raymond: “Ik zat op een gegeven moment werkloos thuis. Ik wilde niet stilzitten en was altijd al een bierliefhebber. Toen heb ik besloten om zelf bier te gaan brouwen.”

Hoe dit creatieve stel zelfs van Japanse rijst bier maakt, zie je in een nieuwe aflevering van Makers van Almere Haven.

Deze week is er iedere dag een portret te zien van een creatieve maker uit Almere Haven. Tijdens het Open Atelier Weekend op 26 en 27 juni openen zij hun deuren voor publiek.

Dit vind je misschien ook interessant