38

Ramon Leeuwin wil Almere trots maken met promotie naar de Eredivisie

Almere City FC heeft Ramon Leeuwin binnengehaald. De ervaren verdediger kwam vorig seizoen nog uit voor eredivisieclub AZ en tekent nu voor één seizoen bij de Almeerse voetbalclub. Leeuwin speelde al langer met idee om terug te keren naar ‘zijn’ Almere en wil met City promoveren naar de Eredivisie. Technisch manager Teun Jacobs zegt dat de Almeerse selectie veel profijt zal hebben van het karakter en leiderschap van Leeuwin.

‘’Ramon is een fantastische verdediger die zich op alle niveaus bewezen heeft. Onze selectie gaat veel profijt hebben van zijn karakter en leiderschap. Hij heeft hier zijn roots en barst van de ambitie om zijn stad naar het hoogste niveau van Nederland te brengen.” Jacobs is blij met de ervaring die Leeuwin met zich mee brengt. Met de aanstelling van trainer Gertjan Verbeek werd eerder al een flinke dosis ervaring vastgelegd voor de Almeerse club.

Ervaring
Leeuwin speelde op het hoogste niveau in Nederland voor ADO Den Haag, Cambuur Leeuwarden, FC Utrecht en AZ. Bij de laatste twee clubs speelde hij in de Europa League en voorronde van de Champions League. Met het FC Utrecht van trainer Erik ten Hag speelde Leeuwin in de bekerfinale tegen Feyenoord waar hij zelfs het enige Utrechtse doelpunt maakte. Ook internationaal deed Leeuwin ervaring op. Hij speelde op het hoogste niveau in Denemarken bij Odense Boldklub en maakte dit jaar zijn interlanddebuut voor het Surinaamse elftal.

De voetbalclub hoefde geen transfersom te betalen, want zijn contract bij AZ liep ten einde. Met zijn terugkeer naar Almere is het cirkeltje rond. Leeuwin groeide op in Almere en speelde in de jeugd van FC Omniworld, de voorloper van het huidige Almere City.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

 

Dit vind je misschien ook interessant