Honderden keren rolt Mirrin de Greef de wol van Almeerse schapen in haar atelier. Er zijn flinke spierballen nodig om de natte wol tot viltkunstwerken te maken. “Als ik bij de herder van de Almeerse schaapskudde sta, dan heb ik stiekem vaak wel een voorkeur voor welke wol ik wil hebben. Vervolgens krijg ik dan de wol mee.”

De kunstenares hoopt dat het imago van ‘geitenwollen sokken’ rond dit materiaal een beetje gaat afnemen de komende jaren. “Wol is een super vet product. Wanneer het gevilt is, is het bijvoorbeeld waterafstotend en brandwerend. Je kunt er echt hele mooie dingen van maken.”

In haar atelier liggen verschillende voorbeelden van haar wolkunst. Zo heeft ze een buste gemaakt van een vrouw, een kleed en verschillende wandpanelen. Hoe ze dat allemaal doet zie je in een nieuwe aflevering van Makers van Almere Haven.

Deze week is er iedere dag een portret te zien van een creatieve maker uit Almere Haven. Tijdens het Open Atelier Weekend op 26 en 27 juni openen zij hun deuren voor publiek.

 

 

Comments are closed.