De Nederlandse Spoorwegen heeft meer tijd nodig om te beslissen of het serviceloket op station Almere Centrum blijft. De Raad van Bestuur van de NS is namelijk overspoeld met reacties op het plan om de servicelokketten te sluiten.

De gemeenteraad van Almere verzocht het college van burgermeesters en wethouders in maart al om met de NS in gesprek te gaan voor het behoud van het serviceloket op het station. De wethouder wil samen met de NS onderzoeken of een gezamenlijke servicebalie met Keolis mogelijk is. Dit gesprek is uitgesteld omdat de NS het te druk heeft.

De gemeente is bang dat bij het verdwijnen van het loket er veel vaker door de politie moet worden opgetreden. De servicemedewerkers gaan ook overlast tegen van niet-reizigers zoals zwervers en hangjongeren. Daarnaast bieden de medewerkers hulp bij het vinden van de juiste trein, het kopen van een kaartje en bij het begeleiden mindervaliden.

Wanneer het gesprek tussen de wethouder en de NS wel plaatsvindt is nog niet bekend.

Comments are closed.