Isolde de Ridder struint iedere week het upcyclecentrum af op zoek naar afgedankte schatten. De goudsmid kan van het koper van oude kabels en computers, nieuwe sieraden maken. Soms heeft ze zelfs het geluk dat ze een set met oude sieraden tussen het afval vindt.

Ze smelt oude sieraden om, hergebruikt de edelstenen en kan het koper weer voor andere sieraden inzetten. Dit doet de Almeerse omdat zij vindt dat de goud-en-zilverwereld milieuvervuilend bezig is. Ze wil laten zien dat het anders kan door gerecyclede producten te gebruiken.

Isolde maakt ringen, kettingen en nog veel meer in haar atelier, wat direct onder het upcyclecentrum zit. Hoe zij de afvalbakken afstruint op zoek naar verborgen pareltjes, zie je in een nieuwe aflevering van Makers van Almere Haven.

Deze week is er iedere dag een portret te zien van een creatieve maker uit Almere Haven. Tijdens het Open Atelier Weekend op 26 en 27 juni openen zij hun deuren voor publiek.

 

Comments are closed.