27

Honderdduizend Almeerders nog niet gevaccineerd

Met het verlichten van de WTC toren met groene en rode verdiepingen is een campagne gestart om te zorgen dat meer Almeerders zich laten vaccineren. De groene en rode kleuren geven sinds maandagavond aan hoeveel Almeerders zich hebben laten vaccineren tegen Covid19. Te weinig is de mening van de GGD en de gemeente. Daarom startte wethouder Roelie Bosch een grote campagne om Almeerders te overtuigen om een inenting te halen.

De cijfers liegen er niet om. Almere telt 164.000 inwoners die 18 jaar of ouder zijn en in aanmerking komen voor een vaccinatie. Uit cijfers van de GGD blijkt dat er op dit moment bijna 63.000 Almeerders een prik hebben gehaald tegen het virus. Dat betekent dat 100.000 Almeerders niet gevaccineerd zijn, als er van een 100 procent vaccinatiegraad wordt uitgaan. Een zorgelijke ontwikkeling vinden de overheden. De GGD is tevreden met een 85 procent dekking. Dat betekent nog altijd dat er 80.000 Almeerders moeten worden gevonden die zich willen laten inenten.

WTC thermometer van de stad
De WTC toren is daarom sinds maandagavond de  vaccinatiethermometer van de stad. Elke etage van het 32 verdiepingen hoge gebouw staat voor een kleine 4500 Almeerders. Veertien verdiepingen zijn groen gekleurd en dat staat voor het aantal Almeerders die gekozen hebben voor het vaccin. Nog 18 verdiepingen kleuren rood. Hoe meer vaccinaties, des te meer verdiepingen van het WTC groen gaan kleuren.

Mediacampagne
Naast dit zichtbare beeld in de hele stad worden lokale media ingezet om Almeerders te bereiken. Talkshows op Kijk Almere moeten uitleg geven waarom vaccineren van belang is. Ook worden allerlei belangengroeperingen en geloofsgemeenschappen benaderd om de noodzaak van inenten uit te leggen.

Dit vind je misschien ook interessant