Almere Jungle heeft een nieuwe attractie geopend. Na anderhalf jaar wachten was afgelopen vrijdag de feestelijke opening van Tempel Kayaan. De attractie biedt een interactieve beleving waar van alles gebeurt. Zo worden bezoekers betrokken in het avontuur en moeten zij verschillende opdrachten uitvoeren. Om de attractie te bezoeken kan je dagelijks terecht bij Almere Jungle op stadslandgoed De Kemphaan.

Mysterieuze tempel
In de tempel worden bezoekers meestal verwelkomd door een echte gids of via de geluidsinstallatie. Daarna worden mensen meegenomen in het verhaal en spelen daar zelf een actieve rol in. Kayaan staat bekend om de mythe over een verborgen schat. Nadat een avonturier jaren geleden een aantal munten uit de schat had meegepakt, werd de tempel woest en liet natuurkrachten los. Alleen als alle munten terug worden gebracht naar de oorspronkelijke vindplaats, komt de tempel weer tot rust.

De tempel leeft en reageert op de aanwezigheid van bezoekers. De gids stelt vragen aan bezoekers en probeert spelenderwijs de mensen mee te krijgen bij het uitvoeren van opdrachten. Op die manier kom je steeds dichter bij het vinden van de verborgen schat.

Bijzonder
Hoofd Almere Jungle, Mike van Mourik, is supertrots op de nieuwe attractie en iedereen die daaraan mee heeft gewerkt. ‘’We hebben de tempel zelf gebouwd met een team van honderdvijftig cliënten in de dagbesteding. En dat maakt het zo bijzonder, dat we samen iets hebben gebouwd. Er is geen andere dagbesteding die dit ooit gedaan heeft en misschien groeit dit wel uit tot een landelijke attractie.’’

Almere Jungle is gevestigd op stadslandgoed De Kemphaan waar de attractie dagelijks kan worden bezocht.

 

 

Comments are closed.