Het had hun droomhuis moeten worden, maar na drie jaar staat er enkel een geraamte in Oosterwold. De droom van Didier en Annette van der Poel spatte uit elkaar nadat de bouwer vertrok met honderd duizend euro en hun ronddraaiende paddenstoelhuis onafgebouwd achterliet. Uit pure nood roepen ze nu de hulp in van het publiek. Met een inzameling hopen ze geld in te zamelen om hun huis af te bouwen.

Vanuit hun stacaravan kijken ze dagelijks uit op hun onafgebouwde huis. Plastic zeilen houden de regen tegen en wapperen in de wind. Achter een hek staan bouwmaterialen die de familie gedoneerd heeft gekregen. Dat is onvoldoende om het huis af te bouwen daar is geld voor nodig, veel geld. De honderd duizend euro is verdwenen moet terugkomen. “Dan heb je zeker geen gouden kraan en luxe dingen, maar dan is het bewoonbaar.” Volgens Didier staat het bedrag nu op vijf duizend euro dat is gedoneerd. Het belangrijkste is dat het huis voor de winter wind-en waterdicht is. Het eerste doel van de crowdfunding is dan ook voldoende bij elkaar krijgen om de ramen aan te schaffen.

Annette vertelt dat hun bijzondere huis rond is en ecologisch. Zelfs de isolatie is duurzaam. Het huis omarmt je en de sfeer is warm en liefdevol, laat Annette weten tijdens een rondleiding. Ze wijst naar een groot gat waar grote ramen moeten komen. Dat moet als eerst dichtgemaakt worden. Met de eerst 5000 euro die is gekomen zijn ze al weer een stapje dichterbij.

Comments are closed.