De kabelbaan op het Floriadeterrein in Almere mag de komende weken nog niet geopend worden voor bezoekers. Dit in afwachting van een zaak die op 5 juli dient bij de rechtbank.

Tegen de vergunning voor de baan is door een Almeerder een voorlopige voorziening aangevraagd. Dat betekent dat een rechter zich over de geldigheid van de vergunning moet uitspreken. Dat gebeurt vooruitlopend op een volledige bezwaarprocedure, die veel langer in beslag kan nemen.

Op 5 juli zal bepaald worden of de kabelbaan in afwachting daarvan wel open mag. Tot die tijd moet de baan in elk geval dicht blijven, zo laat de rechtbank Midden-Nederland weten.

De Floriade wilde de kabelbaan eigenlijk al begin deze maand openen, als onderdeel van de Floriade Preview. In aanloop naar de wereldtuinbouwtentoonstelling kunnen mensen dan al op delen van het terrein terecht voor een vooruitblik op het evenement. De kabelbaan is daar een belangrijk onderdeel van.

Op de vraag wat de vertraging bij de ingebruikname van de kabelbaan betekent voor het doorgaan van de Floriade Preview is nog geen antwoord gekomen van de Floriade BV.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Comments are closed.