In Noorderplassen worden de pizza’s van Mirjam en Leo van der Hoff rondvarend op hun eigen boot gebakken en gebracht.

Het stel woont zelf ook aan het water en stapt sinds afgelopen zaterdag elke dag na hun normale werk op de pizzaboot. Villa Pizza, heet de varende pizzeria. Mirjam: “Normaal staan we op evenementen, festivals en braderieën maar dat is helemaal weggevallen. Toen dachten we, we zetten de ovens op de boot en we gaan het water op.”

Het zijn echte traditionele pizza’s die het stel bij de klant bakt, vertelt Leo: “Ik bereid ze en maak ze, en Mirjam bakt ze af en snijdt de pizza’s en geeft ze aan de mensen.” Ze doen het eigenlijk niet voor het geld maar hebben er vooral lol in. Mirjam: “Dit is niet iets waar je van kan leven. Alleen als het heel mooi weer is levert het wat op.”

Zwaaien voor pizza
Voor de coronacrisis stond het echtpaar in de zomer met een foodtruck op verschillende soorten evenementen. Dat levert veel meer op dan de pizzaboot. Toch is de belangstelling best groot. Leo: “Er zijn mensen die appen en vragen of ze kunnen bestellen. Of ze komen naar ons toe varen of zwaaien vanaf de kant als ze zin in pizza hebben.”

Het idee ontstond toen het duo op hun 12,5-jarig huwelijksfeest in Griekenland pizza uit een steenoven had gegeten. “We hebben onszelf toen een steenoven cadeau gedaan”, vertelt Mirjam. Toen is het balletje gaan rollen.

Varend afleveren
De klanten zijn erg enthousiast over de pizzaboot. Twee buurjongens die toevallig voorbij peddelen krijgen gratis pizza. Een vaartochtje verder wordt een bestelling afgeleverd bij een paar buurtgenoten. “Ik vind het heel handig, zo’n pizzaboot”, vertelt één van de klanten. “We zitten in de buurtapp en je hoeft maar een appje te sturen.” Intussen zijn Leo en Mirjam druk met het bakken van de gewenste pizza. “En ze zijn ook nog lekker”, zegt een andere mevrouw.

Het stel denkt aan uitbreiding van het assortiment. “Met poffertjes”, zegt Mirjam. Maar het moet niet te gek worden. Heel Flevoland afvaren is te hoog gegrepen. Leo: “We willen vooral plezier hebben en een beetje geld verdienen.”

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Comments are closed.