Lidl Zero door olifantsgras de duurzaamste

De nieuwe Lidl Zero in Oosterwold opent op 7 juli haar deuren. De winkel is volgens de keten de duurzaamste supermarkt van Nederland. Daarom noemen ze de super ‘Zero’.

De supermarkt komt in de wijk Oosterwold waar stadslandbouw verplicht is. Lidl doet dit met een park zo groot als twee voetbalvelden en daar groeit olifantsgras. Volgens de supermarkt neemt dat gras vier keer meer CO2-vervuiling op dan een boom. Alle stroom die de winkel gebruikt wordt opgewekt met meer dan 1500 zonnepanelen die liggen op daken van de parkeervakken en de winkel. De Lidl geeft aan de klanten met een elektrische auto of fiets zelfs gratis oplaadstroom. De vrachtwagens die de winkel bevoorraden zijn allemaal elektrisch. De Almeerse Zero is hierdoor geheel CO2- en energieneutraal, stelt de supermarktketen.

Het is niet de eerste keer dat Lidl een Zero opent. In 2019 werd er al een in Woerden geopend, in Almere is de supermarktketen nog een stapje verder gegaan. Zo is de isolatie van oude Lidl-poloshirts en is het gebouw van gerecycled hout.