50

Floriade past gondels kabelbaan alsnog aan

De gondels van de kabelbaan op het Floriade-terrein zijn straks niet meer doorzichtig. Woordvoerder Annemarie Gerards laat weten: “De afspraak is dat wij aan de vergunning gaan voldoen. Dat is wat wij steeds gezegd hebben. De inzittenden van de gondels moeten vanaf de snelweg niet zichtbaar zijn”, aldus woordvoerder Annemarie Gerards.

Deze uitspraak is opvallend omdat er drie weken geleden al discussie ontstond over de transparante gondels. Na berichtgeving van 1Almere vertelde Rijkswaterstaat de zaak te onderzoeken. Toen zei de woordvoerder van de Floriade nog: “Op dit moment blijven de gondels zoals ze nu zijn. Als Rijkswaterstaat van mening is dat er iets veranderd moet worden, dan is dat het antwoord van Rijkswaterstaat.”

Hoewel Rijkswaterstaat nog niets bekend heeft gemaakt over het onderzoek laat de Floriade nu dus toch weten de gondels aan te passen. Gisteren kwam er antwoord op raadsvragen van PVV-raadslid Toon van Dijk over deze kwestie. Het College van Burgemeester en Wethouders liet weten dat de Floriade zich gewoon aan de vergunning moet houden. Daarin staat dat de ramen geblindeerd worden uitgevoerd.

Dit vind je misschien ook interessant