Het Food Forum wordt vrijdag officieel geopend. Dat is het paviljoen dat de provincie Flevoland heeft gebouwd op het Floriadeterrein in Almere. Het is daar neergezet zodat studenten, ondernemers en onderzoekers elkaar kunnen ontmoeten, om na te denken over de voedselvoorziening van de toekomst.

Van ontmoeten komt vanwege de coronamaatregelen nu nog weinig terecht. Daarom wordt het Food Forum vrijdag digitaal geopend, tijdens het evenement Food Forum Live!

Sprekers zijn onder andere de architect en de bouwer van het paviljoen. Volgens de provincie ademt het paviljoen vernieuwing. Zo is het gemaakt uit materialen die niet schadelijk zijn voor het milieu. De vloer is bijvoorbeeld van gerecycled beton, dat versterkt is met olifantengras. Verder is er veel gebruik gemaakt van hout.

A dream come true”
Het Food Forum is niet alleen een ontmoetingscentrum, er gaat ook een chef-kok aan de slag. Dat is de Almeerse Sharon de Miranda. Zij gaat het menu van de toekomst ontwikkelen. Binnen een straal van 30 kilometer van het paviljoen zoekt zij producten waarmee ze bezoekers van het Food Forum kan voorzien van eten en drinken. “Ik ben trots op de provincie, trots op Almere en nu ik hier mag werken, ben ik helemaal trots. Een soort van ‘a dream come true'”, aldus De Miranda.

3 miljoen euro
Tijdens de Floriade doet het gebouw dienst als plek waar internationale delegaties verwelkomd worden. De kosten voor het ontwerp en de bouw van het Food Forum zijn volgens de provincie Flevoland drie miljoen euro. Het geld voor het paviljoen komt bovenop de tien miljoen euro die de provincie al beschikbaar had gesteld voor de Floriade.

Omdat er vanwege corona nog weinig mensen welkom zijn in het gebouw, heeft de provincie een studio ingericht waar webinars georganiseerd worden en podcasts worden opgenomen.

Comments are closed.