49

Bewoners om tafel met gemeente om woekergras

Bezorgde bewoners van Almere Buiten proberen samen met de gemeente een oplossing te vinden voor het woekergrasveld aan de Pastelstraat. Initiatiefnemer Jeroen Groot heeft samen met andere buurtbewoners jarenlang geklaagd over het hoge gras. De gemeente liet weten dat er soms juist ook ruimte moet worden gegeven aan flora en fauna. Vorige week zochten de bewoners de media op en dreigden zelf te gaan maaien. Die acties zijn nu uitgesteld omdat de twee partijen binnenkort misschien toch nader tot elkaar komen.

Volgens Groot heeft het bewonerscollectief een idee aangedragen voor een gezamenlijk stuk veld. “Dan krijgen wij een groter stuk dat wordt gemaaid en kan de gemeente in het midden van het veld een stuk inrichten waar de natuur zijn gang kan gaan. Met een bijenlint zou dat bijvoorbeeld afgezet kunnen worden.”

De buurtbewoners vinden het woekerende gras een doorn in het oog. Daarnaast zouden kinderen door het hoge gras niet meer kunnen buitenspelen op het veld. Groot: “Ik wil dat er iets uitkomt waar de gemeente en wij als bewoners zich in kunnen vinden. Het bijenlint is een suggestie waar ik mee zou kunnen leven, maar het hangt er echt van af of het binnen de budgetten van de gemeente past.”

Groot gaat volgende week weer in gesprek met de groenbeheerders van de gemeente en hoopt dat er een oplossing komt.

Dit vind je misschien ook interessant