De bouw van een nieuwe brandweerkazerne in Almere Poort is deze maand begonnen. Dat meldt de gemeente. De drie huidige kazernes in de stad zijn te ver weg van dat stadsdeel, waardoor de brandweer niet binnen de verplichte opkomsttijd in Poort kan zijn.

De nieuwe kazerne komt aan de Argonweg, in plaats van de huidige aan Markerkant in Almere Stad. Die is nog te ver weg om de opkomsttijd in Poort te kunnen halen. Met de nieuwe kazerne kan zowel de dekking in Poort als in Stad op een goede manier worden ingevuld, laat de gemeente weten. De kazerne ligt namelijk heel strategisch: direct aan de busbaan, dichtbij de Elementendreef en vlakbij de Hogering en A6.

Als alles volgens planning gaat, is de nieuwe kazerne in februari volgend jaar klaar. Het pand aan de Markerkant krijgt een andere invulling.

Comments are closed.