De Almeerse Roos Kabel is gisteren vertrokken naar Barcelona met haar echtgenoot en mantelzorger Eric. Roos heeft een multisysteemziekte waarvan in Nederland nog niet is bewezen dat de behandeling effectief is bij mensen met de aandoening van Roos. Zij kan niet langer wachten op de operatie, omdat ze achteruit gaat. In Barcelona hoopt ze geholpen te kunnen door een gespecialiseerde neurochirurg.

Er was al eerder sprake van een bezoek aan Barcelona, maar dat ging de vorige keer niet door. ‘’Roos had bloedingen in haar hersenen, waardoor er adertjes kon knappen’’ aldus Eric. De ziekte van Roos houdt in dat haar nek het gewicht van haar hoofd niet meer kan dragen. Dat betekent dat ze alleen nog maar kan liggen. Eric en Roos rijden met de eigen auto, die is voorzien van een speciaal bed. ‘’In Barcelona moet er nog van alles gebeuren en worden er nog onderzoeken gedaan.’’ De operatie staat voor begin juni gepland.

Crowdfunding
Omdat Roos achteruit gaat, kan de operatie niet langer wachten, ook al staat de teller van de crowdfundingsactie nog niet op de gewenste 90.000 euro. ‘’Om het bedrag bij elkaar te krijgen, hebben we Stichting Geef Roos Een Toekomst opgericht. Het kost 90.000 euro om behandeld te worden door de arts die de operatie al jaren uitvoert en daar aantoonbaar goede resultaten mee heeft geboekt. Daarom hebben we besloten om te gaan crowdfunden’’.

Heb je een nieuwstip of een leuk verhaal voor 1Almere? Stuur een mailtje naar info@1almere.nl

 

Comments are closed.