Misschien komt de nieuwe Marco Borsato of Davina Michelle wel uit Almere. Het zou zomaar kunnen, want het aantal professionele zangers en zangeressen is de afgelopen jaren flink gestegen. In Almere waren er vijf jaar geleden nog 46 geregistreerde zangers, dat zijn er inmiddels 73. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel.

Zanger Danny Lit is daar een van en inmiddels een begrip in Almere. Tot de coronacrisis losbarstte was hij iedere maand zingend in het centrum van de stad te vinden. Ook bij grote evenementen als koningsdag staat de volkszanger op het podium.

Bewijzen

Danny vindt het leuk om te zien dat steeds meer mensen zich als professioneel zanger willen profileren. “Het is mooi dat ze het vertrouwen in zichzelf hebben en deze stap durven maken. We hebben natuurlijk een beetje een rotjaar achter de rug. Ik moet zeggen dat ik niet heel veel nieuwe Almeerse zangers persoonlijk ken, het is vaak wel een vast clubje met artiesten. Echt een ons kent ons gevoel.”

Wel denk hij dat de nieuwe artiesten zich nog moeten bewijzen. “De hoeveelheid plekken om op te treden in Almere is gelimiteerd. Je hebt wat horeca en uitgaansgelegenheden en wat je dan overhoudt zijn tuinfeesten en bruiloften. Maar bij dat laatste denken mensen wel even twee keer na wie ze inhuren voor een feest.”

Erkenning en herkenning

Het mooiste aan zingen in Almere is volgens Danny de reactie van het publiek. “Het is hier in Almere echt een sfeertje van herkenning en erkenning door het publiek. Mensen zijn in de kroegen altijd heel enthousiast en iedereen gaat met de handjes de lucht in. Ze zingen mee en drinken een biertje. Die vrolijke gezichten zijn uiteindelijk de reden dat je als entertainer wilt werken.”

Tijdens het coronajaar kwam Danny zonder optredens te zitten. “Gelukkig heb ik naast het zingen nog een andere baan op een middelbare school.” Om toch met de muziek bezig te blijven heeft de zanger een aantal livestreams georganiseerd. “Dat is altijd wel een beetje spannend want mensen kunnen meekijken en terugzien, dus dan moet alles goed gaan.”

Inmiddels komen de aanvragen voor optredens mondjesmaat weer binnen. “Je merkt echt dat de mensen het weer aandurven om een artiest te boeken. De eerste telefoontjes heb ik al weer gehad. Normaal neem ik in augustus vijf weken vrij, maar dit jaar ga ik lekker zingen. Gewoon omdat iedereen er weer aan toe is.”

Heb je een nieuwstip of een leuk verhaal voor 1Almere? Stuur een mailtje naar info@1almere.nl

Comments are closed.