55

GGD: ‘Vaccin-informatie is voor bepaalde groepen in Almere best ingewikkeld’

GGD Flevoland en de gemeente Almere vermoeden dat bepaalde doelgroepen niet goed geïnformeerd zijn over de coronavaccinaties. “We hebben het idee dat de informatie van de Rijksoverheid voor bepaalde doelgroepen best ingewikkeld is. Zeker wanneer je laaggeletterd of anderstalig bent”, aldus Sven van der Burg van GGD Flevoland. Er wordt nu onderzocht hoe deze mensen beter bereikt kunnen worden. 

Hoe de campagne eruit gaat zien is volgens Van der Burg nog niet duidelijk. “We zitten in de ideeën-fase. We zijn bij elkaar gekomen en kijken naar welke middelen er in verschillende talen al gemaakt zijn. We willen niet het wiel opnieuw uitvinden, want er is landelijk al heel veel informatie gedeeld. Maar wellicht kunnen we er een Almeerse invulling aan geven.”

Deze stap wordt genomen omdat er landelijk opgemerkt is dat deze groepen minder goed geïnformeerd zijn. Er is kans dat er daardoor minder gevaccineerd wordt. Simone Mahn, woordvoerder van burgemeester Franc Weerwind: “Wij nemen dit in Flevoland en Almere heel serieus en willen goed in kaart brengen om welke doelgroepen dit specifiek gaat. We willen weten hoe wij hen het beste kunnen bereiken.”

Regionale verschillen

Mahn laat weten dat er in Flevoland per stad andere doelgroepen geselecteerd kunnen worden voor de campagne. “Zo zal je bijvoorbeeld op Urk of in Zeewolde andere doelgroepen proberen te bereiken dan in Almere.”

Het gaat volgens beide partijen vooral om het geven van de juiste informatie. “Het blijft uiteraard aan de burgers of zij zich laten vaccineren. Wij willen alleen dat zij de juiste informatie krijgen en zelf een afweging kunnen maken.” aldus Mahn.

Begin juni is er waarschijnlijk meer bekend over de campagne. 

Dit vind je misschien ook interessant