129

Klusworkshop voor vrouwen: ”we kunnen meer dan we denken”

Zaterdag 5 juni organiseert Georgine Panhuijsen een klusworkshop voor vrouwen. Met haar bedrijf ‘Vrouw Op Eigen Benen’ wil ze vrouwen meer zelfvertrouwen geven en aantonen dat vrouwen meer kunnen dan ze denken. De workshop bestaat uit theorie en praktijkles en wordt gegeven in samenwerking met klusser Elroy Visser. Na 5 juni wordt de workshop voortgezet op twee opeenvolgende zaterdagen bij New Day Offices in Almere.

Georgina is zeventien jaar geleden na het overlijden van haar man begonnen met klussen. ‘’Ik zat met een koopwoning waar we net twee jaar in woonden. Er was nog veel te doen, er moest veel geregeld en geklust worden. Ik had wel mensen om me heen, maar daar moest ik ook vaak op wachten. Toen had ik zoiets van laat ik het eens zelf proberen. Ik kwam een cursus tegen, die heb ik gevolgd en daarna heb ik het klussen gewoon gedaan.’’

‘’We beginnen met een aantal vrouwen, die veel meer gaan durven.
Zij leren het weer aan andere vrouwen en zo gaan we door naar heel Nederland!’’

Duwtje in de goede richting
‘’Vrouwen denken soms dat ze veel minder kunnen dan dat ze kunnen. Daarom wil ik ze zelfvertrouwen geven. Vrouwen voelen zich pas zelfverzekerd als ze weten hoe iets werkt of waar ze hulp kunnen vragen. Daarna hebben ze zoiets van he dat valt best mee!’’ Georgine is inmiddels vijf jaar bezig en organiseert naast workshops ook maandelijks netwerklunches. ‘’Vrouwen die eerst niet durfden te netwerken, komen nu met plezier naar onze netwerkborrels -en lunches!’’

Workshop
Zaterdag 5 juni is de aftrap van de workshop, die in drie opeenvolgende dagen wordt gegeven. ‘’De eerste les is puur theorie en wordt er uitleg gegeven over de gereedschapskist. Wat heb je nodig? Wat moet je doen als je een lekkage hebt? Les twee gaan we het hebben over elektra, met ook weer eerst theorie en dan zelf een lamp aansluiten. Les drie gaan we boren en is een echte praktijkles.’’ Er kunnen acht vrouwen mee doen. 26 juni is weer een nieuwe cursus die van start gaat.

 

 

Heb je een nieuwstip of een leuk verhaal voor 1Almere? Stuur een mailtje naar info@1almere.nl

Dit vind je misschien ook interessant