Iedere dag loopt Manuel den Os langs het Weerwater. Als grafisch ontwerper werd hij geïnspireerd door de Almeerse skyline, de Floriade en het Lumièrepark. Hij besloot een uitdaging met zichzelf aan te gaan en maakt 365 dagen lang een grafisch kunstwerk van zijn rondje weerwater.

Rondom het Weerwater haalt Manuel uit alle hoeken inspiratie. Van gevels van gebouwen tot de vuurtoren op het eiland Utopia. “Om het mezelf makkelijk en tegelijkertijd moeilijk te maken heb ik gekozen om alleen beelden te maken van dingen die je ziet terwijl je een rondje Weerwater loopt.”

Verrassing

365 graphics maken van het rondje weerwater lijkt een hele opgave. Toch raakt de inspiratiebron van Manuel niet op. “Je zou denken dat je alles al wel een keer gezien hebt. Zowel aan de centrumkant als de Floriadekant. Ik woon al 41 jaar in Almere en heb de stad zien groeien en anders zien worden. Dat is met dit rondje net zo, het is iedere keer weer een verrassing wat je tegenkomt.”

Manuel maakt de graphics in zijn vrije tijd. “Het is voor mij heerlijk tijdverdrijf in de avond na het werk. Ik ga op de bank zitten met mijn IPad en begin met tekenen. Gemiddeld ben ik per graphic tussen de twee en drie uur bezig, maar dat hangt echt af van hoe groot de afbeelding is.”

Stadsaanzicht

Er zijn een aantal uitzichten die volgens Manuel lastiger zijn om goed in digitaal beeld te vatten. “Het aanzicht van het stadscentrum vanaf het restaurant View is lastig. Dan sta je zo ver weg en dan moet je keuzes maken in wat je laat zien. Het moet wel herkenbaar blijven.”

Inmiddels heeft de grafisch ontwerper ruim 140 graphics gemaakt voor zijn project. Het einde is dus nog lang niet in zicht. “Ik zit nu op een derde van het project. Dus ik zal nog zo’n 200 beelden maken.” Het kunstproject van Manuel is te volgen via zijn Instagram-account.

Heb je een nieuwstip of een leuk verhaal voor 1Almere?  Stuur ons een mailtje: info@1almere.nl

Comments are closed.