51

Reguliere zorg Flevoziekenhuis wordt langzaam maar zeker opgeschaald

De reguliere zorg in het Almeerse Flevoziekenhuis wordt stap voor stap weer opgeschaald. Door de coronacrisis kon die zorg niet meer voor honderd procent worden geleverd. Door de toestroom van coronapatiënten moesten drie van de negen operatiekamers sluiten. Dat betekende vooral dat niet-spoedeisende operaties uitgesteld werden.

Op dit moment is tachtig procent van de operatiecapaciteit in gebruik. “We verwachten dat met ingang van volgende week geleidelijk verder te kunnen uitbouwen”, zegt woordvoerder Peter Pels van het ziekenhuis. “We merken dat de instroom van nieuwe COVID-patiënten op de IC en op de verpleegafdeling afneemt. We zien wel dat bestaande COVID-patiënten relatief lang in het ziekenhuis verblijven, dus de druk op de zorg is nog steeds hoog”, zegt Pels.

Deel ging door
De reguliere zorg in het Flevoziekenhuis is de afgelopen maanden niet helemaal afgebouwd geweest. Een deel van de geplande operaties ging toch door, vaak wel met vertraging. Ook de acute zorg, spoedoperaties, oncologische zorg en geplande keizersnedes gingen door.

De wachtlijsten voor geplande operaties zijn door de druk op de zorg flink toegenomen. Het ziekenhuis werkt eraan om die zo snel mogelijk in te lopen. Bij St Jansdal in Lelystad wordt de reguliere zorg ook weer opgeschaald.

Dit vind je misschien ook interessant