Door de coronacrisis is het voor studenten lastig geworden om een stageplek te vinden en sporten ze minder. Een groep van dertien leerlingen van het MBO College in Almere-Poort bedacht een oplossing voor deze problemen. Zij organiseren voor hun eindstage het online sportevenement ‘MBO Moves’. Tot 16 juni kunnen ROC leerlingen in heel Nederland meedoen met online lessen op het gebied van kickboksen, fitnessen, dansen en voetballen.

Voor dit stageproject worden de leerlingen begeleid door het evenementenbureau Eventerim. Het bedrijf is door de school ingehuurd zodat de leerlingen leren hoe zij een evenement kunnen organiseren. Op die manier lopen zij in de praktijk ook stage bij de onderneming. ‘’Wij hebben onze groep studenten ingedeeld in een aantal afdelingen. Denk hierbij aan de afdeling Communicatie, Sponsoring of Faciliteiten. Je bent dus eigenlijk met het totale team van dertien man druk bezig om het totale plaatje van een evenement vorm te geven’’ aldus Michiel Smilde van Eventerim.

Bekende sporters
Om de sportlessen toegankelijk te maken voor jongeren hebben de leerlingen verschillende bekende sporters uitgenodigd om mee te doen aan het evenement. Dinsdagmiddag was de aftrap met wereldkampioene kickboksen Chellina Chirino. Zij kwam naar Almere Poort om live les te geven in kickboksen. “Ik vind het een leuk initiatief, vooral in coronatijd. Heel veel mensen zitten thuis, bewegen weinig. En ja, dit is een mooi initiatief om te starten met bewegen”.

Eén van de leerlingen is Ricardo Faaij. Hij is erg blij dat hij meedoet aan het project: “Op dit moment is het lastig om een stageplek te vinden omdat corona eigenlijk een hele hoop roet in het eten heeft gegooid. Nu hebben wij gewoon een ideale kans gekregen van school om dit gewoon van hun te mogen doen”.

Comments are closed.