De Confuciusstraat in Oosterwold verandert vandaag voor drie dagen in een filmset. Dinsdag starten daar de opnames voor een nieuwe Nederlandse televisieserie. NL Film, onder andere bekend van programma’s als Spangas en Penoza, is daar bezig met opnames voor een nieuwe serie. Waar die over zal gaan wil NL Film nog niet zeggen. Wel staat het productiebedrijf bekend om het maken van drama-en jeugdseries. Het nieuwe programma zal uiteindelijk uitgezonden worden door de NPO.

Almere populaire filmlocatie

Het is niet de eerste keer dat Almere gebruikt wordt als filmlocatie. Productiebedrijven maken maar al te graag gebruik van de stad als decor.
In de zomer van 2019 is bijvoorbeeld de bioscoopfilm Project Gio vrijwel volledig in Almere opgenomen. Het centrum en de wijk Noorderplassen kwamen hierbij goed in beeld. Almere was daarnaast ook wekelijks op tv te zien met de serie Nieuwe Buren. Het programma speelde zich af in het fictieve ‘Zonnewijk’, oftewel Filmwijk. Wellicht de bekendste filmopnamen in Almere waren voor Flodder, zowel de serie als de speelfilms zijn hier opgenomen.

Comments are closed.