De Almeerse sportschool ALB Gym kan niet wachten om morgen de deuren weer te openen.
Na een sluiting, van in totaal negen maanden, mogen de sportscholen woensdag weer open.

Schoonmaak
In Almere Haven stond het team van ALB Gym vanochtend om zes uur al klaar om de gehele sportschool met haar apparaten en gewichten grondig schoon te maken.
“De afgelopen maanden hebben we veel leden zien gaan, maar we hebben geen moment gedacht om de stekker eruit te trekken. Van onze huidige leden weten we dat ze weer staan te popelen om morgen weer te kunnen trainen” , zegt Marcel Thonhauser van ALB Gym die hoopt dat door de opening het ledenaantal weer zal oplopen. 

Buiten
In de tussentijd hebben veel sportscholen hun apparatuur naar buiten verplaatst in bijvoorbeeld tenten. Maar dat de fysieke ruimtes weer open mogen is voor veel sportscholen erg fijn. “We hebben de afgelopen vijf weken een tent gehad met wat apparatuur, maar daar paste helaas niet de gehele inhoud van de sportschool in” , aldus Marcel die inmiddels in een lege buitentent staat.
“Ik ben ontzettend blij dat we weer aan de slag mogen, maar na al dat sjouwen en schoonmaken zit een klein feestje er vanavond niet in, ik duik meteen mijn bed in.”

De versoepelingen werden vorige week al aangekondigd, mits de coronacijfers voldoende bleven dalen. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid constateerde dat de cijfers met 30 procent zijn gezakt ten opzichte van de piek van de huidige coronagolf. Genoeg dus om de sportscholen weer veilig te kunnen openen.

Comments are closed.