De gemeente is gestart met het project ‘Almere Meet Water’. Er wordt onderzoek gedaan naar de kwaliteit van het water op elf verschillende zwemlocaties in Almere. Het project is in samenwerking Stad & Natuur en wordt uitgevoerd door studenten van Aeres MBO. Zij doen wekelijks metingen naar de waterkwaliteit en kijken onder meer naar de micro-organismen in het water. Het project duurt tot oktober.

De studenten zijn met hun onderzoek begonnen bij het Stedenwijkstrand in Almere Stad. Zij bekijken de micro-organismen, omdat de meesten daarvan het water gezond houden en andere organismen opruimen. Sommige micro-organismen kunnen mensen en dieren juist ziek maken, zoals blauwalg en de e-coli-bacterie. Met de onderzoeksresultaten wordt de ontwikkeling van de waterkwaliteit in kaart gebracht om zo te zien of het echt ‘’schoon’’ water is waarin gezwommen kan worden.

In de zomervakantie wordt het onderzoek overgenomen door Almeerse vrijwilligers, die al eerder hebben meegedaan aan de onderzoeken van ‘Almere Meet Water’. Na de zomervakantie neemt een nieuwe groep studenten van Aeres het stokje weer over. Daarnaast gaat binnenkort ook een klas van Scholengemeenschap De Meergronden aan de slag met metingen bij Strandhaven.

Comments are closed.