39

Almeerse sportschool helpt ex-coronapatiënten

Rond de 150 ex-coronapatiënten werken in groepen aan hun herstel in een Almeerse sportschool. Zij krijgen gezamenlijk fysiotherapie van Zorggroep Almere. Vanwege de oplopende wachttijden bij de fysiotherapie besloot de zorggroep dat de ex-patiënten in groepen moesten revalideren. Wat met één groep van acht deelnemers begon, is inmiddels opgelopen naar acht groepen en groeit nog steeds.

Binnenkort verhuizen de trainingsgroepen naar een nieuwe fysiotherapiepraktijk in Almere Buiten. De nieuwe locatie aan de Grindzuigerstraat in Almere Buiten gaat 1 juli open. We openen de plek onder meer voor de grote hoeveelheid ex-covidpatiënten en geven in groepen les. ‘’Wij hebben gemerkt dat mensen dat prettig vinden omdat ze dan revalideren met lotgenoten’’ aldus fyiotherapeut Stijn Jolie. ‘’Je kunt dan ervaringen uitwisselen en gevoelens delen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jijzelf”.

De fysiotherapeuten merken dat de behandelingen zin hebben en zien dat mensen uiteindelijk opknappen. “Het zijn opvallend vaak mensen die niet heel erg ziek zijn geweest en misschien nog opmerkelijker is dat het zijn ook veel jonge mensen zijn”, vervolgt Jolie. Naast ex-coronapatiënten kunnen ook mensen met andere klachten groepsgewijs trainen aan hun herstel. “We zijn nog druk bezig en willen het modernste centrum zijn van in ieder geval Almere’’.

Dit vind je misschien ook interessant