City-fan Sietse: “Almere is niet langer het lelijke eendje in de competitie”

Al meer dan 400 wedstrijden bracht Sietse van der Werff door op de tribunes bij Almere City. Vandaag maakt de club kans op directe promotie naar de Eredivisie. De super-fan is trots op zijn club en de weg die is afgelegd. “Vanaf 2005 ben ik onafgebroken elf jaar lang bij iedere wedstrijd van Almere City aanwezig geweest. Ik ben er als kleine jongen voor het eerst gekomen en ben met deze club gegroeid.”

“Almere City was altijd het lelijke eendje in de competitie. Dat lelijke eendje is nu uitgegroeid tot een gerespecteerde club waar andere clubs bang voor zijn”, aldus Sietse. “We zijn in Almere geschiedenis aan het schrijven en ik kan zeggen dat ik er iedere stap bij ben geweest.”

Sietse heeft zelf ook een verleden bij de club. Hij werkt nu als buschauffeur, maar hij was hij tot een paar jaar geleden de materiaalman van het eerste elftal van de club. “En nog eerder heb ik bij de club nog social media dingen gedaan en ben ik teammanager geweest van een jeugdteam.  Almere City is een rode draad door mijn leven.”

Outfits

Het succes van de Almeerse club ziet hij ook wanneer hij aan het werk is op de bus. “Ik zie dat steeds meer passagiers bij mij instappen in kleding van Almere City. Je hoort ook steeds meer mensen praten over hoe goed het gaat met de club. En je ziet natuurlijk door de jaren heen het stadion steeds voller worden.”

Wanneer de club een wat mindere wedstrijd speelt, baalt Sietse als een stekker. “Ze moeten wel winnen. Laatst werd er in de laatste minuut nog een tegendoelpunt gemaakt. Ik heb de televisie uitgezet na de gelijkmaker en ben direct naar bed gegaan. Ik kan er goed ziek van zijn als ze verliezen.”

LinkedIn

Ook buiten het stadion leeft het clubgevoel in Almere. Op LinkedIn veranderen al de hele dag mensen hun profielfoto naar het logo van de voetbalclub. Allemaal hopen ze op de promotie van de club. Vier ploegen maken nog een kans op de felbegeerde plek twee, waarmee die directe promotie naar de eredivisie wordt behaald. De Graafschap, Go Ahead Eagles, Almere City FC en NAC. Sietse vreest dat Almere City dit seizoen geen directe promotie gaat krijgen. Daarvoor moeten de concurrenten namelijk hun eigen wedstrijden niet winnen. Maar: “Ik ben er zeker van dat Almere City via de playoffs nog steeds in de Eredivisie gaat komen.”