De Almeerse Ayah Loukile (13) en Lynn Ruyssenaars (15) zijn allebei door naar de Battles van het RTL programma The Voice Kids. Hoewel de finale nog een eind weg is dromen deze jonge talenten al van bekendheid.

Ayah is pas dertien jaar, maar wist drie juryleden te overtuigen om hun stoelen te draaien. Tijdens deze Blind Auditions zong ze het nummer Some Say van Nea en koos ze voor het team van zangeres Ilse De Lange.
Haar talent voor zingen ontdekte Ayah toen ze vijf was, op school en voor haar ouders trad ze regelmatig op. “Niemand in de familie kan zingen, dus toen mijn vader mijn stem hoorde was hij stomverbaasd. Sindsdien ben ik niet gestopt met zingen” , vertelt Ayah.

Op dit moment gaat Ayah nog naar school, maar als het aan haar ligt krijgt ze over een aantal jaar al een uitnodiging van het Met Gala in haar brievenbus. Dagelijks oefent ze met haar ouders de kunst van het zingen en droomt ze ervan om op een dag wereldberoemd te zijn. “Het is soms lastig te combineren met school maar ik heb er echt veel plezier in, wordt het niks met zingen dan ga ik mij focussen op het acteren” , vertelt Ayah, die overigens niet alleen maar meedoet om te winnen, ”Ik doe mee voor mijn plezier en dat mensen weten wie ik ben!”

Sensationeel

Zangles en Musicalschool, het podium is voor Lynn geen onbekend terrein. Toen ze zag dat ze binnenkort te oud zou zijn om mee toen doen aan het programma, wist ze dat ze zich zo snel mogelijk moest inschrijven. Meedoen met deze talentenjacht is voor Lynn een middel om het hogerop te komen.


Voor de coaches zong ze het nummer Creep van Radiohead die het optreden ‘sensationeel’ noemde. Het nummer is voor haar erg bijzonder: “mijn opa overleed vorig jaar en vond dit een prachtig lied, ik heb dit speciaal voor hem gezongen” vertelt Lynn die uiteindelijk koos voor het team van rapper Snelle.

Lynn’s vader is onderhand haar manager geworden, hij regelt optredens in bijvoorbeeld cafés en helpt zijn dochter met het groeien op social media. “Ik wil uiteindelijk mijn geld kunnen verdienen met zingen. Als ik niet win blijf ik net zoals nu doorgaan met zingen en muziek opnemen. Ik zal er alles aan doen om onder de aandacht van de mensen te blijven” vertelt Lynn die op dit moment al redelijk onder de aandacht is “gisteren stond ik in de rij van de Primark en werd daar al door twee meiden herkent!”

In The Voice Kids strijden kinderen tussen de acht en veertien jaar om een studiebeurs van 25.000 euro. De talentenjacht is elke vrijdag om 20:00 te zien bij RTL 4.

Comments are closed.