54

Stemgebruik, energietransitie en scrummen; Windesheim geeft colleges cadeau

Windesheim Flevoland gaat gratis online colleges aanbieden voor niet-studenten. De hogeschool bestaat dit jaar tien jaar en geeft een week lang colleges die voor iedereen online te volgen zijn. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld leren over stemgebruik tijdens teamvergaderingen of over de energietransitie.

“Tien jaar lang zijn wij gesteund door bedrijven, de gemeente en de provincie. Door die steun hebben wij kunnen groeien. Dit is vanuit ons echt een bedankje aan iedereen die ons geholpen heeft”, zegt Cecile Meyer van de hogeschool.”

Een greep uit het diverse aanbod:

  • “De energietransitie betekent het gebruik van energie uit fossiele brandstoffen zoals gas, aardolie en steenkolen naar volledig groene energie. Uiteindelijk moet dat in 2050 zijn gerealiseerd. Lector Energietransitie dr. Jeike Wallinga vindt dat de uitstoot van broeikasgassen snel(ler) omlaag moet. In een indringend webinar vertelt ze meer over het hoe en waarom van de energietransitie. Welke uitdagingen en kansen liggen er en hoe ziet de toekomst er over tien jaar uit.”
  • “Ons werkende en privéleven speelt zich voor een belangrijk deel al een jaar online af. We vergaderen, presenteren en kletsen heel wat af achter onze computers. Is het je wel eens opgevallen dat je stemgebruik anders is als je praat voor een scherm? Misschien ben je vermoeider, moet je vaker een slokje water nemen? Wil je leren hoe jij je stem optimaal gebruikt online, volg dan het webinar dat studenten logopedie vanuit de Opleidingspraktijk Logopedie Windesheim Almere (OLWA) geven.”
  • “Uitdagende tijden vragen om een andere, creatievere manier van kijken naar je bedrijf. In een interactief college geeft docent Antoine Adamowicz je onder het motto ‘every organization paints a picture’ een inkijkje in de kunstgeschiedenis. Aan de hand van kunst leer je met een nieuwe blik naar je organisatie te kijken. “

Print maken in Flevoland’

“Na tien jaar zijn we echt een school om te blijven. We hebben ruim 5000 studenten, we gaan nu echt onze print maken in Flevoland. Er gebeurt heel veel op onze hogeschool. We hebben heel lang in de opbouw gezeten en nu willen we ons meer naar buiten richten.”

De docenten kwamen zelf met ideeën voor de online trainingen. “Alle docenten hebben onderwerpen gekozen waar zij echt gepassioneerd over zijn en waar zij op een bevlogen manier over kunnen vertellen.”

De open college week van Windesheim vindt plaats vanaf  17 tot en met 21 mei. Een overzicht van de colleges is te vinden op de website van Windesheim.

Dit vind je misschien ook interessant