63

Zo kun je de Bevrijdingsdag dit jaar volgen in Almere

Bevrijdingsfestival Flevoland kan dit jaar door de coronamaatregelen niet plaatsvinden op de Esplanade. Daarom is er een eenmalig programma vanuit de Kunstlinie. In de theaterzalen van de Kunstlinie wordt een divers programma gepresenteerd met optredens van artiesten en interviews met gasten over vrijheid. Omroep Flevoland zendt het evenement vanaf 10.00 uur uit op radio, tv en online.

Artiesten Shirma Rouse, Lisa Loïs, Hans de Booij en Kenny B treden op tijdens het Bevrijdingsfestival. Trijntje Oosterhuis zou ook meedoen aan het digitale festival, maar heeft moeten afzeggen.  De zangeres moet in quarantaine omdat ze in contact is geweest met iemand die later corona bleek te hebben. Winnaar van The Voice of Holland Dani maakt wel zijn opwachting. Ook van de ‘Ambassadeurs van de Vrijheid’ Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser zijn tijdens de uitzending optredens te zien.

Kunstlinie
Een aangepaste versie van het bevrijdingsfestival dus vanwege de corona-maatregelen. En dat is al meer dan vorig jaar toen het festival helemaal niet doorging. Met de livestream wordt het mogelijk gemaakt om thuisblijvers een programma aan te bieden. Zo kunnen zij toch het festival volgen. De grote zaal van de Kunstline wordt omgebouwd tot tv –en radiostudio, keuken, huiskamer en podium tegelijk.

Interviews
Naast muziek is er ook aandacht voor gesprekken met bijzondere gasten. Tweede Kamerlid Almeerder Ulysse Elian vertelt het vluchtverhaal van zijn ouders. Ook zal er worden gesproken met jonge veteranen over onder andere ervaringen in oorlogsgebieden. Burgemeester van Almere Franc Weerwind steekt de Flevolandse vlam aan, de Commissaris van de Koning in Flevoland Leen Verbeek schuift aan en diverse andere prominenten passeren de revue om de vrijheid te delen. TV-koks Sharon de Miranda en Nadia Zerouali bereiden de ‘Vrijheidssoep’.

Het gehele programma is vanaf 10.00 uur op 5 mei te volgen via radio & tv bij Omroep Flevoland. Op de speciale online stream zijn via www.5mei.nu vanaf 12.00 uur extra optredens en specials te zien.

#bevrijdingsdag2021 #bevrijdingsfestivalflevoland #5mei2021 #5mei #bevrijdingsfestivalflevoland2021

 

Dit vind je misschien ook interessant