Een verzakking op de nieuwe A6 bij Almere wordt nog deze maand hersteld. Het gaat om een deel na de brug over het Ibispad, in de richting van Amsterdam naar Lelystad.

De nieuwe A6 heeft twee keer, twee rijbanen gekregen. De binnenste banen zijn bedoeld voor regionaal verkeer in de richting van Lelystad en de buitenste twee banen zijn bedoeld voor lokaal verkeer. De verzakking zit in het regionale deel, direct na de brug over het Ibispad. Rijkswaterstaat erkent het probleem en heeft de aannemer aan het werk gezet om de boel aan te pakken.

Dat gaat donderdag 27 mei gebeuren. Hiervoor worden de regionale rijbanen geheel afgesloten. De lokale rijbanen blijven gewoon open. Het werk wordt gedaan in de nacht. De verwachting is dat bestuurders weinig hinder van de werkzaamheden hebben.

Toen de weg net aangelegd werd, verzakte de weg precies op dezelfde plek. Dit keer op de regionale rijbanen in de richting Lelystad – Amsterdam. Die verzakking is toen direct verholpen.

Meer verzakkingen
Er is nog een verzakking van de A6 ter hoogte van industrieterrein de Veluwsekant, in de richting Amsterdam – Lelystad. Die wordt goed in de gaten gehouden door de aannemer. Tot nu toe ziet Rijkswaterstaat geen reden om dat deel te herstellen. Scheuren die daar eerder ontstonden door de verzakkingen, zijn wel gerepareerd.

Comments are closed.