De basketballers van Almere Sailors willen volgend seizoen meedoen aan de BeNeLeague. Dit is een competitie die de huidige Dutch Basketball League gaat vervangen en waarin twaalf Nederlandse en tien Belgische clubs uitkomen. Voorzitter Rinus Balvert gaat de Sailors deze week inschrijven voor deze nieuw te vormen competitie.

Voordat deelname van de Sailors zeker is, moet er volgens Balvert nog wel het nodige gebeuren. “De basis is geld. Geld hebben betekent dat je een trainer en spelers en de huur van de Topsporthal kunt betalen. De transportkosten zullen toenemen vanwege de wedstrijden in België.”

Sportief gezien is deelname aan de Beneleague volgens Balvert een flinke stap vooruit. “Het betekent gewoon een hoger niveau basketbal in Almere. We weten dat het gemiddelde basketbalniveau in België hoger is dan in Nederland.”

Balvert hoopt dat de corona-maatregelen worden versoepeld en dat er in het nieuwe seizoen weer toeschouwers van de partij mogen zijn. Volgens Balvert zou dat de club de broodnodige inkomsten kunnen opleveren.

Comments are closed.