Artiesten Shirma Rouse, Lisa Loïs, Hans de Booij, Davina Michelle en Tino Martin treden op tijdens het Bevrijdingsfestival Flevoland. Dit jaar is het festival niet op de Esplanade, maar live vanuit de Kunstlinie in Almere. Omroep Flevoland zendt dit uit.

Eerder werden Trijntje Oosterhuis, Kenny B. en Dani, winnaar van The Voice of Holland, al bekend gemaakt. Davina Michelle en Tino Martin zijn dit jaar ambassadeurs van alle Bevrijdingsfestivals en ook Omroep Flevoland krijgt de kans hen te spreken. Alle andere artiesten treden live op tijdens de speciale uitzending.

Tweede kamerlid 

Tijdens de uitzending zijn er interviews met verschillende gasten over het thema vrijheid. Zo vertelt Tweede Kamerlid Ulysse Ellian uit Almere het vluchtverhaal van zijn ouders en is er een gesprek met een veteraan over zijn ervaring in oorlogsgebied. De burgemeester van Almere, Franc Weerwind, steekt de Flevolandse vlam aan. Het inhoudelijke programma wordt afgewisseld met muzikale bijdragen van Trijntje Oosterhuis, Kenny B en Dani, de winnaar van The Voice of Holland.

Het Bevrijdingsfestival Flevoland is één van de veertien Bevrijdingsfestivals die op 5 mei een online programma aanbieden van optredens en activiteiten. Dit jaar vindt het programma, dat wordt vormgegeven door Kunstlinie Almere, zonder publiek plaats in verband met de coronamaatregelen. Vorig jaar ging het festival helemaal niet door.

Comments are closed.